INDREPTAR SPOVEDANIE PDF

Cleopa Ilie, Îndreptar de spovedanie, Editura Mănăstirea Sihăstria, , Arhimandrit Ioachim Pârvulescu, Sfânta Taină a Spovedaniei pe înțelesul tuturor . Descripción: indreptar de spovedanie, editura agaton, indumar, rugaciuni de pocaintă. Ver más. indreptar de spovedanie, editura agaton, indumar, rugaciuni de. Sursa: DIN MÂINILE TALE, PĂRINTE, SE VOR.

Author: Vudobei Goltitaur
Country: Estonia
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 24 June 2016
Pages: 123
PDF File Size: 7.96 Mb
ePub File Size: 18.34 Mb
ISBN: 931-8-62725-267-9
Downloads: 34346
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shakazshura

Nu este intamplator faptul ca in popor s-a pastrat zicala: Cumparand online prin portalul parohie i. Rugandu-va pentru mantuirea membrilor si bunastarea ei.

– Google Drive

Devenind membru in Consiliul Parohial. Devenind membru al parohiei. Astazi, cununiile sunt savarsite sambata. La acest eveniment, participa intreaga comunitate.

Despre anul nou si despre calendar – arhimandritul Cleopa Ilie. Asa cum, din mila si din dragoste de oameni, Hristos a primit infasarea in scutece, la fel a primit si taierea imprejur dupa trup. Cand face sfintirea apei, preotul se roaga ca: Sfestania este denumirea populara pentru slujba Aghiasmei mici sau Sfintirea cea mica a apei.

Ioan Maximovitch – Duminica 19 Februarie 4: Pentru ca S-a nascut si a trait intr-un anumit mediu, El a respectat toate randuielile si obiceiurile de atunci. O perioada de gratie, in care crestinilor li se da marea sansa divina de a se innoi o data cu anul care indretpar.

Maslu – Sambata 22 decembrie la Daca doriti sa va fiti informati saptamanal despre activitatile duhovnicesti si sociale din parohia si comunitatea romaneasca, va rugam sa trimiteti emailul dumneavoastra.

Index of /images/fotografii/campanii//

Aceasta bunavoie sau chenoza desavarsita a lui Hristos este considerata de Biserica un mare praznic imparatesc. Duminica dupa Nasterea Domnului. Cumparand produse de la magazinul bisericesc. Va asteptam cu drag, Pr. Prin aceasta cufundare are loc moartea omului celui vechi si renasterea la o noua viata. Valeriu Gafencu – Sfantul Inchisorilor. Aflata sub patronajul binecuvantata a acestui veritabil stalp al ortodoxiei, prima luna a calendarului este rastimpul benefic cand in biserici si manastiri sunt citite Moliftele Sfantului Vasile cel Mare – acele temute blesteme indreptate impotriva satanei, pentru alungarea demonilor si dezlegarea celor posedati.

  KADER ABDOLAH THE HOUSE OF THE MOSQUE PDF

Dimpotriva, curatenia vietii lui sfinteste mediul care-l inconjoara. Ea avea loc in cazul fiecarui copil de parte barbateasca, pentru ca fusese stabilita inca de la inceputuri, printr-o porunca data de Dumnezeu lui Avraam. Termenul “aghiasma” vine de cuvantul grecesc “aghiasmos”, care isi are originea in cuvantul “aghios” sfant. Armata, politia, jandarmii pun in aplicare diferite planuri pentru a facilita accesul cat mai multor persoane la racla unde odihnesc sfintele moaste ale Sfintei noastre Parascheva.

Troparele din ziua acestei sarbatori redau insemnatatea teologica a taierii imprejur. Acest Buletin poate fi copiat online sau primit prin lista de distributie a parohiei noastre. Organizand Fundraisinguri Organizand Ora de Cafea. Apa sfintita de preot poarta in ea puterea curatitoare si sfintitoare a harului dumnezeiesc.

Fara dorinta de a transmite un sentiment melancolic, as dori sa va reamintesc ca in data de 14 Octombrie noi romanii sarbatorim pe una dintre cele mai dragi si mai iubite sfinte, pe Sfanta Cuvioasa Parascheva.

Dar, legatura celor morti cu cei vii nu inceteaza, ci ea se spvedanie prin rugaciune neincetata pe care Biserica o face pentru sufletele raposatilor, pastrand comuniunea de iubire si nadajduind in invierea tuturor la sfarsitul veacurilor. Care este scopul vietii crestine?

Index of /images/fotografii/campanii/2017/

Troparul Sfintei Cuvioasa Parascheva. Botezul este conditia absolut necesara pentru primirea celorlalte Taine. Cel care este botezat este cufundat in apa de trei ori in numele Sfintei Treimi cele trei cufundari, simbolizeaza cele trei zile petrecute de Hristos in mormant. Indicat este ca ele sa fie savarsite duminica. El a poruncit si s-au zidit Psalm5.

Liturghie a Taierii Spovedanue Primitorii sunt doi crestini ortodocsi de sex diferit, care nu se afla intr-un grad de rudenie apropiat. Noi toti, mamele cu pruncii lor, elevii cu profesori, studentii din marele centru universitar din Iasi dinpreuna cu profesorii lor, bolnavii din spitale dinpreuna cu doctorii, si toti credinciosii ortodocsi dinpreuna cu preotii lor.

Sustinand finaciar parohia prin donatii Donand bani pentru fondul General sau pentru diferitele proiecte. Omul este solidar cu tot ceea ce il inconjoara.

  BORRAMIENTO DEL CUELLO UTERINO PDF

cleopa ilie indreptar de spovedanie [carteromaneasca.wordpress.com]

Acest demers a fost posibil cu bunavointa Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care a autentificat acest dar printr-un hrisov emis de Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Casatoria ca legatura pe viata intre un barbat si o femeie, se intemeiaza pe faptul ca numai impreuna alcatuiesc umanitatea completa.

Cand un crestin a murit, rudele acestuia de multe ori trec prin momente de deruta, intrucat apar pareri si traditii diferite in legatura cu datinile ce inconjoara ceremonia inmormantarii. Dar, legatura celor morti cu cei vii nu inceteaza, ci ea se mentine prin rugaciune neincetata pe care Biserica o face pentru sufletele raposatilor, pastrand comuniunea de iubire si nadajduind in invierea tuturor la sfarsitul veacurilor Cand un crestin a murit, rudele acestuia de multe ori trec prin momente de deruta, intrucat apar pareri si indreeptar diferite in indrdptar cu datinile ce inconjoara ceremonia inmormantarii.

Astfel, atunci cand spunem “voi face o aghiasma”, intelegem slujba, iar cand spunem “voi bea un pic de aghiasma”, ne referim la apa sfintita. Icoane a Maicii Domnului Sfintirea caselor credinciosilor se face prin stropirea cu aghiasma mare in ajunul Bobotezei si prin slujba sfestaniei ce se savarseste la mutarea in casa noua si care se repeta in fiecare an sau chiar mai des, atunci cand lucrarea raului se face simtita in vreun fel in casa.

Utrenie a Taierii Imprejur 9: Biserica Ortodoxa ne invata ca moartea este despartirea sufletului de trup. Practica din prezent este necanonica, pentru ca petrecerile tin pana duminica dimineata, lucru care nu mai face posibila participarea credinciosilor la Liturghia de duminica.