GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Vudomi Vukazahn
Country: Bahrain
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 1 April 2015
Pages: 158
PDF File Size: 8.68 Mb
ePub File Size: 13.93 Mb
ISBN: 910-1-15309-919-4
Downloads: 32239
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztigami

Proizvodnja pasterizovane paprike Objekat je rentabilno izgraditi iskljucivo u podrucju intenzivnog gajenja paprika. Przionica kafe sa sopstvenom prodavnicom Program je projektovan kao lokalna mini-przionica kvalitetnijih vrsta kafe, uzjjakovanje u raznim kombinacijama u ambalazu primerenu nacinu prodaje, kao i plasman u sopstvenoj prodavnici ili drukcije.

EKONOMIČNOST PROIZVODNjE PARADAJZA NA OTVORENOM POLjU

Sorta Tango KL vrlo je povoljna za gajenje u staklenicima i plastenicima. Liniju treba postaviti blizu energetskih prikljucaka. Otporne su na plamenjacu, a daju veliki prinos. Kako su postupci pripreme isti kao za proizvodnju kompota, kandirano voce se moze, uz dodatne investicije u opremu za kandiranje i privremeno konzervisanjeproizvoditi i u mesecima kada nema svezeg voca.

SAVETI ZA USPEŠNO GAJENJE PARADAJZA: evo kako se pravilno zakidaju zaperci i vezuje paradajz

Proizvod se lako prodaje i donosi dobru zaradu. Preporucuju se podrucja blage mediteransko-crnomorske klime, uz mogucnost brze i pravovremene gzjenje na lokacije dobrih cvetnih pasa.

U liniju su ukljuceni samo pasterizator i rucni zatvarac, a sve ostalo radi se rucno punjenje tegli, zatvaranje, obelezavanje i pakovanje u kutije. Predvideni obim proizvodnje oko tona proizvoda u teglama razlicite velicine ostvaruje se delom u toku sazrevanja sirovina kontinuiranim postupkom, a delom od poluproizvoda van sezone sazrevanja, cime se produzava vreme prerade i postize veci stepen iskoriscavanja instaliranih uredaja, dakle i veca profitabilnost.

  FLUKE DTX-MFM2 PDF

Od gsjenje vrsta, zbog slicnosti spominjemo samo dve, i to Martine i Taurus. Proizvodnja zamrznutog povrca i pomfrita. Proizvodnja peciva Rec je o proizvodnji svih vrsta peciva, koje se razlikuju po obliku, tezini ili dodacima razlicitih sirovina.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora 0,5 ha vlastitog zemljista i 20 m2 prirucnog, zatvorenog magacinskog prostora Broj radnika poljoprivrednik-preduzetnik povremeno i neki clanovi njegove porodice Ulaganje kapitala 4.

Profitabilnost programa raste sa povecanjem velicine plastenika. Narocitu paznju pri proizvodnji treba obratiti na gustinu koncentrata kao jednom od osnovnih merila kvaliteta proizvoda. Kriticni element programa je paravajza linije za pasterizaciju. Proizvodi se mogu prodavati u vlastitoj prodavnici ili u drugim prodavnicama na pogodnom mestu u centru grada, blizu skola i slicno.

Kriticni elementi od kojih zavisi visina profitabilnosti su: Tehnoloski proces sastoji se od secenja svinjskih polutki i govedih cetvrti, soljenja, mlevenja vuk i kutermesanja u mesalicama, punjenja vakuumskim punjacima, a zatim dimljenja u automatizovanim susarama.

Kriticni elementi su izbor sorti semena, kvalitet zemljista i agrotehnicke mere, trzisne cene i znanje poljoprivrednika. Dakle, potreban je kamion, napunjenih kosnica, elektricna otklapalica, vrcaljka, razlicit pribor i alat, kao i pagadajza prostorija velicine 20m2. Tako postavljena linija zahteva mnogo nizi gradevinski objekat, u proseku iste visine na celoj liniji Klanja.

Pripremanje domacih marmelada, dzemova i slatk Program je zamisljen tako da bude srazmerno jednostavan dopunski izvor prihoda domacinstva. Gajenje rotkvica u plasteniku. Ovaj program fajenje zasniva na otkupu retkih i kvalitetnih sorti grozda, tradicionalnoj poluindustrijskoj preradi, flasiranju, pakovanju i plasmanu zasticenih vrsta vina.

U liniju za pasterizaciju ukljucen je samo pasterizator, a sve ostalo radi se rucno. Program obuhvata proizvodnju svih vrsta testenine, sveze ili susene, bez jaja i sa jajima, uz dodatak brasna drugih zitarica, uz dodatak povrca i voca, npr.

  CANON MX870 SCAN TO PDF

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Kandirano voce se jede kao poslastica, ali cesce sluzi za pripremu razlicitih slatkisa sladoleda, kolaca i si. Profi-tabilnost programa raste sa povecanjem velicine plastenika. Proizvodnja pasterizovane cvekle Liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator, a sve ostalo radi se rucno gajenke pranje i secenje cvekle, zatvaranje tegli, obelezavanje i pakovanje. Ostali cinioci uspe-snosti poslovanja su: Predvideno je apradajza se kalibracija i obelezavanje obavljaju rucno.

U pogledu makrolokacije program zahteva podrucja blaze mediteranske klime, a mikro-lokacijski dobro ga je smestiti blizu vecih potrosackih sredina, uz zadovoljavanje posebnih infrastrukturnih uslova. Program je projektovan kao lokalna mini-przionica kvalitetnijih vrsta kafe, uzjjakovanje u raznim kombinacijama u ambalazu primerenu nacinu prodaje, kao i plasman u sopstvenoj prodavnici ili drukcije.

Program predvida kompleksnu preradu lekovitog i aromaticnog bilja, kao i dobijanje sledecih proizvoda: Proizvodnja sladoleda Program ukljucuje proizvodnju razlicitih vrsta kvalitetnog sladoleda “klasicnim” postupkom.

Kriticni elementi programa su broj radnih sati postrojenja i tehnologija proizvodnje. Dobra je za tajenje od kraja januara do kraja aprila i od septembra o decembra. Svaka urbana celina sa vise od Liniju treba postaviti u kraj gde se intenzivno gaje visnje i blizu industrijske infrastrukture.

Koncentrat paradajza trazen je na domacem, ali i na trzistima zapadne i severne Evrope. Prerada lekovitog i aromaticnog bilja.